Kinderraad wil gemeente een stukje groener én veiliger maken

26 apr 2023, 09:36 Algemeen
Bianca van den Berg
Afbeelding

Tijdens de laatste bijeenkomst van de Kinderraad op woensdag 19 april, presenteerden de vijf werkgroepjes hun voorstellen aan wethouder Elbert Joosten. Hij beloofde werk te gaan maken van de geopperde ideeën, die varieerden van een skatebaan van gerecycled afval tot het aanplanten van een kinder- en fruitbos.

Dat kinder- en fruitbos komt er sowieso, wist wethouder Joosten te melden. Nog dit jaar wordt er een kinderbos aan de Almeweg gerealiseerd en in 2024 zal er ook een kinderfruitbos aangeplant worden aan de Meldersloseweg. Een mooi succes voor de kinderraad van dit schooljaar, die zich boog over thema’s als klimaat en duurzaamheid. Daar sloot ook het idee om een skatebaan te vervaardigen uit gerecycled plastic prima bij aan. Want overtollig afval is er ook in Horst aan de Maas meer dan voldoende, werd er gesteld door het groepje in kwestie tijdens de presentatie. Een idee dat in ieder geval onderzocht gaat worden, gaf de wethouder te kennen. 

Meer waterpunten

Dat geldt ook voor het voorstel om meer openbare drinkwaterpunten te plaatsen in de gemeente. Het zijn er op dit moment te weinig en de punten die er zijn, worden maar mondjesmaat als zodanig herkend, vindt één van de werkgroepen. Meer waterpunten zouden er bovendien voor zorgen dat er minder frisdrank wordt gedronken door jongeren. Joosten gaf aan zich in ieder geval in te willen zetten voor beter te herkennen waterpunten. Hij was sowieso te spreken over de inbreng vanuit de Kinderraad. Zo werden er zorgen geuit over het mobiele telefoongebruik in het verkeer. In het kader van Veilig op Weg wordt er middels een campagne voor gezorgd dat jongeren worden gewezen op de gevaren.