Start sloop voormalig Rabobankgebouw in Horst

do 18 apr, 11:00 Algemeen
Gemeente Horst aan de Maas
Afbeelding

De sloopwerkzaamheden aan het voormalige Rabobankgebouw aan de Jacob Merlostraat in Horst gaan van start op maandag 29 april. Er is specifiek gekozen voor de meivakantie, dit om de overlast voor de naastgelegen basisschool OBS Weisterbeek zo veel mogelijk te beperken.

De sloop, die duurt van 29 april tot en met 10 mei, valt samen met de schoolvakantie, waardoor er geen lessen verstoord worden. Gedurende deze periode wordt ook de buitenschoolse opvang tijdelijk verplaatst naar het voormalige pand van ING, om te garanderen dat de veiligheid en het comfort van de kinderen gewaarborgd blijven.

Naast het beperken van de overlast voor de school, heeft sloopbedrijf Driessen maatregelen getroffen om de hinder voor de buurtbewoners te minimaliseren. Er worden sorteerbakken en knijpers gebruikt in plaats van zwaarder gereedschap zoals klophamers, om het geluidsniveau tijdens de sloop zo laag mogelijk te houden. De afvoer van sloopmaterialen is gepland voor zowel tijdens als na de meivakantie, van 13 tot en met 17 mei. Dit zal plaatsvinden buiten de breng- en haaltijden van de school om verdere verstoringen te voorkomen.

Bij vragen of suggesties met betrekking tot de sloop, kunnen buurtbewoners contact opnemen met Ton Arts van de gemeente Horst aan de Maas, door te mailen naar To.Arts@horstaandemaas.nl of te bellen naar 077 47 79 777.