Uitgebreide verkeerscontrole in Sevenum leidt tot meerdere bekeuringen

do 18 apr, 15:52 Algemeen
Edward-Media
Afbeelding

De politie heeft, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de Landelijke Eenheid, donderdag 18 april een grote verkeerscontrole uitgevoerd op de parkeerplaats nabij de KFC in Sevenum. Tijdens deze controleactie werden motoragenten ingezet om verkeersdeelnemers naar de controlelocatie te leiden.

In totaal werden meer dan vijftig personenauto’s en negen vrachtwagens nauwkeurig onder de loep genomen door de handhavingsinstanties. Uit de controle kwamen verschillende overtredingen naar voren. Zes bestuurders werden betrapt op het gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden, en één persoon droeg geen gordel. Verder werd er één voertuig aangehouden dat onverzekerd bleek, en bij een andere auto werden uitstekende delen geconstateerd die niet volgens de voorschriften waren. Daarnaast had één bestuurder drugs bij zich, en een andere bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Een bijzondere vangst was een bestuurder die via ANPR (Automatic Number Plate Recognition) herkend werd omdat deze nog een openstaande boete had. Deze boete werd ter plaatse geïncasseerd. Een ander significant incident was een bestuurder die onder invloed van drugs reed, wat bevestigd werd door een speekseltest.