Speciale taxi moet redding zijn van egels in nood

ma 29 apr, 14:20 Algemeen
Afbeelding

Egelopvang Stein is op zoek naar chauffeurs om egels in nood te helpen. Deze oproep komt nadat de Dierenambulance Venlo, die actief was in Noord-Limburg, zijn activiteiten heeft gestaakt. Dit heeft geleid tot een zorgwekkende situatie waarbij meerdere gemeenten zonder de essentiële hulp van een dierenambulance zijn komen te zitten. Het nieuwe initiatief Egeltaxi Nederland zet vrijwilligers in om de zieke of gewonde egels naar de dichtstbijzijnde opvang te vervoeren.

Egels, evenals andere dieren die gewond of in nood verkeren, zijn bijzonder kwetsbaar wanneer zij aan hun lot overgelaten worden. Dit kan voorkomen als de persoon die het dier vindt, niet in staat is om het zelf naar een opvang te brengen. In deze gevallen is snelle en deskundige hulp noodzakelijk om te voorkomen dat het dier onnodig lijdt of zelfs komt te overlijden.

Egeltaxi Nederland, een initiatief van Egelbescherming Nederland opgericht in 2022, is een essentiële schakel in de zorgketen voor deze kleine stekelige vrienden. De service is specifiek bedoeld om in te springen wanneer reguliere dierenambulances niet beschikbaar zijn. Vrijwilligers vervoeren dan zieke, gewonde en verweesde egels naar de dichtstbijzijnde opvang, waardoor deze dieren een tweede kans krijgen.

Er staat een training gepland voor alle geïnteresseerden op zaterdag 11 mei van 12.30 tot 15.30 uur in Roermond. Deze training is open voor iedereen die zich geroepen voelt om deze kwetsbare dieren te helpen. Tijdens de training krijgen de vrijwilligers alle informatie over hoe ze op de juiste manier egels kunnen vervoeren en wat er komt kijken bij de verzorging van deze dieren tijdens het transport. Het is een unieke kans om praktische vaardigheden op te doen en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage te leveren aan dierenwelzijn.

Ben jij iemand die graag een steentje bijdraagt aan de lokale fauna? Meld je dan nu aan via www.egelbescherming.nl/aanmelden-egeltaxi en maak het verschil voor een egel in nood.