Kaartverkoop Hôrster Revue begint 1 december

24 nov 2023, 13:36 Cultuur
Afbeelding

De Hôrster Revue staat in april volgend jaar met tien voorstellingen op de planken in de Mèrthal. Op vrijdag 1 december start de kaartverkoop voor deze vierde editie.

D’n tiêd zal t liêre wordt de vierde editie van de Hôrster Revue. De succesvolle voorgaande Revues waren D’n tiêd van ôs leave (2007), Hôrs zuut sterre (2012) en Oêt d’n tiêd (2018). In D’n tiêd zal ’t liêre volgen we het wel en wee op het St. Margarinuscollege, een middelbare school in Noord-Limburg. De school – elke gelijkenis met een bestaande school berust puur op toeval – dreigt van de inspectie een slechte beoordeling te krijgen. Daarom neemt de directeur drastische besluiten.

Het script is, net zoals de voorgaande edities, in het Hôrster dialect geschreven door Wim Hendrix en Ger Gubbels. De regie is in handen van Esther Koenen-Jacobs. Jong en oud uit de gemeente Horst aan de Maas werkt mee aan de voorstelling. Bijna honderd toneelspelers, zangers, dansers en muzikanten staan op de bühne. Om nog maar te zwijgen over de handen achter de schermen. De repetities en voorbereidingen zijn in volle gang.