Een Briljante gemeente

do 18 apr, 15:00 Politiek
Alex Janssen, CDA Horst aan de Maas
Alex Janssen, CDA Horst aan de Maas

Afgelopen raadsvergadering hebben we als raad ingestemd met het bestemmingsplan Berry Briljant, wat mogelijkheden biedt voor ontwikkelingen rondom het themapark Aardbeienland. Wij als CDA hebben onder andere de argumenten genoemd dat we ons agrarisch DNA van de gemeente moeten blijven koesteren. 

We weten dat door landelijke regelingen veel veehouderijbedrijven in onze gemeente gaan verdwijnen. Onze zorg zit met name in het feit dat we ook economie over moeten houden om dingen voor onze inwoners te kunnen blijven realiseren. Want we willen en wensen eigenlijk best wel veel, toch? We mogen als Noord-Limburgse gemeente in onze handen knijpen dat we ondernemers en inwoners hebben die nog de mouwen op willen stropen. Daar heb je er nooit genoeg van. We hebben namelijk als fractie recent nog een gemeente bezocht waar maar liefst 45 procent sociale huurwoningen staan, en waar het regelmatig voorkomt dat er zomaar een tweede generatie aan de balie van de gemeente staat voor een bijstandsuitkering. Wat heeft dat nu met elkaar te maken, zou je denken. Het is briljant dat economie, educatie, innovatie, kennis, ontwikkeling, sport en maatschappij in een plan als Berry Briljant samenkomt, in mijn ogen nog steeds in een briljante gemeente. Een gemeente waar inwoners en ondernemers nog zelf zaken oppakken, en het gewoon doen. Dat vraag ook lef, daadkracht van ons gemeentebestuur en organisatie. Laat dingen los, dan pas ben je onderscheidend en briljant in mijn ogen.

En daardoor ontstaan in onze ogen ook briljante besluiten, in het belang van onze inwoners van onze briljante gemeente Horst aan de Maas. Briljant toch?!

Alex Janssen

CDA Horst aan de Maas