Succesvolle clubkampioenschappen bij HZPC

zo 28 apr, 11:04 Zwemmen
Afbeelding

HZPC hield zondag 14 april in het thuisbad in Horst haar eerste clubkampioenschappen van het zwemseizoen. Dit spektakel vol plezier, met zwemmers van jong tot oud, werd afgesloten met een pannenkoekenavond.

Naast de wedstrijdzwemmers behoorden ook zwemmers die op zaterdagochtend opleidingen volgen, waarbij ze onder meer leren snorkelen en reddingszwemmen, tot de deelnemers. Van de partij waren verder oud-clubleden die door studie niet in Horst kunnen zwemmen, maar speciaal voor de clubkampioenschappen terugkwamen.

Een clubkampioenschap van HZPC kan niet zonder de traditionele familie-estafette, waarbij families strijden om de eer van de beste zwemfamilie. De editie van 2024 leidde tot een felle strijd tussen de families van Veens/Brouwers, Van de Ree, Van Kuijk en Jacobs. Het was spannend tot de laatste meter. Uiteindelijk verloor de familie Van Kuijk bij de laatste 25 meter haar voorsprong aan de familie Jacobs, die zo winnaar werd van de familie-estafette.

Na de wedstrijd werden namens de KNZB nog een aantal speciale medailles uitgereikt. Tijn van Kuijk en Koen Koster ontvingen allebei een bronzen medaille omdat ze in hun leeftijdscategorie de top 10 of top 25 van Nederland bij een bepaalde afstand behaalden. Ook voor masterszwemmer Dennis Brouwers was een bronzen medaille weggelegd. Hij zwom afgelopen jaar een nieuw Nederlands masterrecord.

Tekst: HZPC