Gezondduurprijs voor Imkervereniging Horst

za 4 mei, 18:12 Cultuur
Afbeelding

De SP Horst aan de Maas reikt jaarlijks op 1 mei, Dag van de Arbeid, de zogeheten Gezondduurprijs uit. Dit jaar werd de Imkervereniging Horst e.o. in het zonnetje gezet.

De Gezondduurprijs prijs is een blijk van waardering bestemd voor een persoon, vereniging, instelling of bedrijf met de permanente blik op en inzet voor gezondheid en duurzaamheid. Eerdere winnaars waren achtereenvolgens Behoud De Parel, Groengroep Sevenum en Stichting Natuur en Jeugd.

We leven in een tijd met een dramatische teruggang van het aantal bijen en andere insecten door het gebruik van onder meer landbouwgif en door verandering van onze flora en fauna vanwege klimaatverandering. Met de Gezondduurprijs wil de SP de leden van de imkervereniging een steuntje in de rug geven voor hun zeer noodzakelijke werk.

De bij is een essentieel onderdeel van de natuur en van onze voedselvoorziening. Het is van groot belang voor onze omgeving dat de imkervereniging zich blijvend kan inspannen om te zorgen dat het natuurlijke leefmilieu van insecten in het algemeen en dat van de bij in het bijzonder in stand wordt gehouden of wordt verbeterd. Simpel samengevat: ’Niet vergeten: geen bij, geen eten!’